18 november 2011

Request


Je hebt feestjes en partijtjes en daartussen ligt een wereld van verschil. Onze kinderen hebben het allemaal wel eens uitgelegd; een feestje is wat je viert op of rond je verjaardag met je familie en vrienden. Een partijtje is het  festijn met de vriendjes en vriendinnetjes, niet noodzakelijkerwijs in de buurt van je verjaardag.  Ik haal dat, tot grote ergernis van de betrokkenen, regelmatig door elkaar.

Nou ja, wat ik dan wel weer fijn voor mekaar heb, zijn de cadeautjes. Nu de vriendjes van onze kinderen doorhebben dat er iets zelfgemaakt te verwachten valt, dienen ze regelmatig verzoeknummers in. Deze keer was het een etui voor Sophie. Ja, dat rijmt.

Een etui én een ingepakt schriftje .Je moet de verwachtingen wel een beetje overtreffen, tenslotte. Voor het etui paste ik het clutchpatroon van Keyka Lou een beetje aan. En als u, net als ik altijd door lichte paniek wordt overvallen bij de woorden rits en voering, dan is hier een fijne tutorial.

Now that the friends of our children know I'm rather accomplished in the crafts department they hand in requests. Sophie asked for a pencilcase. So, this is what I made for her. I made a notebook too (always surpassing the expectations...) I adapted the Keyka Lou clutch pattern a bit to get a pencilcase like this. And here's a nice tutorial for sewing a zippered pouch. I have a little difficulty everytime I want to sew in a zipper in a lined bag.

9 opmerkingen:

 1. Het is natuurlijk ook bijzonder een uniek cadeautje krijgen mét je naam er op! Leuk ook dat ze verzoeknummers hebben.
  Bedankt voor de tutorial-link!
  xoxox

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waauw, wat een prachtig kado voor Sophie!
  Hoe heb je nu haar naam op het etui gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @sigrid Met flockfolie. Je schrijft de naam er gewoon met een watervaste stift op de beschermlaag, die je na het opstrijken verwijderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Petra, dankje. Dan moet ik misschien wat vaker gaan oefenen met flockfolie want ik krijg het nooit zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supermooi cadeautje!!! Enne... geweldig Sinterklaasboek, he.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een piekfijne afwerking alweer, en zo heerlijk om te krijgen volgens mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Petra, Sint heeft een pakje voor je door onze schoorsteen laten vallen. Mail je je adres naar suusgeniet@live.nl? Suus

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.