16 november 2011

Good news for my mother


Na ampel beraad heb ik besloten om met u in het Nederlands te communiceren. Lange tijd dacht ik dat dit blog door honderden Zweden per dag gelezen werd, maar die aantallen zijn gedecimeerd. Dat zullen dan wel zoekmachines geweest zijn. (Zijn er echt zoveel zweedse zoekmachines?) Nou ja, die brave Zweden waren hier, conform hun vermeende volksaard,  ook nogal stil, dus ze zullen er geen traan om laten.

Ik ben in het Engels begonnen omdat ik gestreeld werd door de hoeveelheden anderstalige bezoekers. Worldwide web, you know. Maar ik merk dat ik het moeilijk vind om er genoeg 'Petra', in door te laten klinken. In het Engels wordt het al gauw allemaal een beetje braaf, een beetje Martha Stewart. Nu klinkt 'Petra' bepaald niet veel stoerder, maar zo heet ik nu eenmaal. Bovendien is het leeuwendeel van de reacties in mijn moerstaal, dat zegt eigenlijk ook wel genoeg. 

Omdat ik het wel heel leuk vind dat ook anderstaligen hier hun licht op kunnen steken, doe ik het aan het eind van het bericht nog eens dunnetjes over in het Engels. En, niets zo veranderlijk als een vrouw, dus wie weet dat het nieuwe jaar weer andere inzichten brengt.

En als toetje nog een Sinterklaasje. Ik heb de tekening even door de Repper gehaald: alweer cadeaupapier. 

To make this blog sound more like me, I have decided to write in Dutch. Still, I love the fact that all of you who don't speak Dutch, come over to visit my blog, so I will provide an English summary. In English I sound like a goody-two-shoe-Martha-Stewart-person, which I am most certainly not. Besides that, almost all comments are in Dutch too. But please, feel free to leave a comment in whatever language, it's very much appreciated.

7 opmerkingen:

 1. tja.... het blijft toch makkelijker dat nederlands om te grappen en grollen enzo ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In english or in dutch, I can read you!
  Just do what feels right to you***

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Petra, I will of course keep reading your posts or at least look at the pictures...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ rahel You are the main reason I will keep on translating ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die Sint is zooo mooi!
  Ik ga de wereld rond, en nee zweeds ken ik niet, de vertaler helpt, meestal toch :0).
  Ik hou wel van jullie Nederlands, altijd toch weer een beetje anders dan Vlaams, wel leuk die kleine verschilletjes ;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een supertekening, en een heel mooi patroon. Je hebt zoveel talent!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.