4 juni 2014

Doe mee en win

'Wilt u geparfumeerd worden?', vroeg de dame achter de toonbank. Kennelijk keek ik haar zo ontredderd aan dat ze het in jip-en-janneke taal nog eens herhaalde. Of ik een lekker luchtje op wou. Nu was ik in een parfumerie en niet in een ijzerwarenhandel, dus op zich was de vraag zo gek niet, maar ik bewoog mijn neus toch even in de richting van mijn oksel. Stonk ik?

Nee, ik stonk niet. Het was gewoon een vriendelijke vraag. Ik wees op een geur die ik wel eens wilde proberen en de verkoopster spoot mij daar niet zuinig mee in. De hele dag rook ik niet naar mezelf. Ik stonk ook niet, trouwens. Ik rook naar een tuin in de Mediterranée. Althans volgens de verpakking.

Nu heb ik een vrij goed idee hoe een tuin in de Mediterannée ruikt. Ik weet dat zo goed omdat ik een aantal jaar achtereen die geur heb opgesnoven en dan zei: 'Wat ruikt dat lekker!".  Het ruikt er naar eucalyptus, trachelospernum (een soort jasmijn) en osmanthus. Daar rook mijn parfum allemaal niet naar. Dat had meer iets van kruidnagel en citroen. Rook het misschien naar wat je in een mediterane tuin eet, meneer de neus van Hèrmes?

Hèrmes stak ook zijn chique neus in een tuin na de moesson. Een geur die ik al jaren draag. Omdat ik niet weet hoe een echte tuin na de moesson ruikt, breek ik mijn hoofd niet over het werkelijkheidsgehalte van die geur.Krijgt u ook ineens zin om op reis te gaan? Sehnsucht naar het Zuiden steekt hier de kop weer op. Zin in lome warmte, stadjes in aardetinten, lekker eten en een meter boeken lezen. Komt wel goed. Paspoort en portemonnee mee, tent in de achterbak en we zien wel waar we belanden. Een paspoortmapje was het eerste wat ik onder de naam 'Vervlogen Dagen' maakte, nog zwaar geïnspireerd door het polkadot- en bloementijdperk, hier te zien in mijn allereerste blogje.

Ik had Vlijtig en daarmee het begrip bloggen net leren kennen.  Zij maakte in die tijd paspoortmapjes volgens deze tutorial. Ik maakte een nieuwe van mijn gezeefdrukte Parijsstof. En nog leuker, ik maakte er ook een om te verloten. Zo maar, voor de leuk.

Laat een reactie achter met uw vakantiebestemming en dan loot u mee voor de prijs. U kunt kiezen tussen de roze en de oranje. Beiden hebben een gezeefdrukte voorkant en de roserode heeft ook een gemonoprinte stof van mijn hand aan de binnenzijde. Ze sluiten met een elastiekje. Vermeld het even als u volger bent (hetzij via blogger, hetzij via bloglovin') dan tel ik u dubbel.26 opmerkingen:

 1. Wat mooi, die oranje! Volger ben ik al heel lang overigens. Ik heb dit paspoorthoesje ook twee keer genaaid maar bij mij lukken ze nooit mooi helaas dus waag ik een gokje bij jou. En nu maar duimen! Die Parijsstof is reuze leuk en voor mij extra leuk omdat manlief en ik daar in 1986 zijn verloofd (ja, toen deed je dat nog!) en de metro/bus/treinen juist die dagen staakten. Ik weet nog hoe ontzettend pijn mijn voeten deden na een dag alles gelopen te hebben! Maar ja, 19 en dapper hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. La douce France! en we kunnen niet wachten, wat een treurige grijze bedoeling hier.
  Geen blogvolger, maar een meelezer...
  Mejuffrouw Janssen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi. Ik waag dus een gokje en ben fan van de roze. Aan Parijs heb ik ook leuke herinneringen, een reisje dat we cadeau kregen van onze dochters toen we 25 jaar getrouwd waren. Onze reis dit jaar gaat naar Rügen in Duitsland. Ik volg je al geruime tijd via bloglovin. Geniet van je vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk! Ik doe graag mee voor de oranje! En ik volg je op Bloglovin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik volg je via Bloglovin'
  Ik ga binnenkort voor een weekje naar Venetië. Geen paspoort nodig daar, maar 'k vind de mapjes zo leuk! En ik zou maar wat graag de oranje winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, leuk! Ik ben toe aan een nieuw mapje, het mijne gaat al een tijd mee en vertoont slijtageplekken :-) De oranje versie vind ik de leukste, en ik volg je via Bloglovin'.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik volg je sinds kort via Bloglovin. Wij trekken met ons gezin naar Spanje. Ik kijk er al naar uit! En je oranje tasje geniet de voorkeur. Thumbs up!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij gaan voor het eerst naar Kroatië, tijd om nieuwe pasjes voor de kinderen aan te vragen! Zoals jij mooi schrijft zou ik nu al willen vertrekken, maar ik maak graag eerst kans op de oranje versie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. We zijn er nog niet helemaal uit, naar waar we trekken. Engeland, Denemarken, Frankrijk, allemaal staan ze op het lijstje. We wachten de weersvoorspellingen wat af, met een mobilhome kan dat, he. Volgen doe ik via bloglovin en oranje is de favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ga met mijn lief naar Amerika, we reizen van Miami naar New York met de auto. Onze eerste echte reis samen, ik kijk er echt naar uit :-). Ik volg via Bloglovin en ben keiverliefd op jouw ontwerp, echt mooi :-). De rode versie heeft mijn voorkeur, maar ik zou net zo blij zijn met de oranje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat mooi gemaakt! Wij gaan dit jaar naar de Elzas, het lijkt me daar heerlijk, en ben verbaasd dat ik daar nooit eerder aan heb gedacht! En elk jaar is het een bijeenzoeken van alle passen...dus ik zou superblij zijn met zo een mapje. En zelf lukt het me nooit zo iets moois te maken...Ik vind beide mapjes mooi, maar als ik aan mijn dochtertjes hun mening denk, is het duidelijk: de roze. Ook leuk dat je zelf het stof van de binnenkant hebt gemaakt - dat maakt het extra speciaal!

  Groetjes, Kristien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je blog volg ik al een tijdje ook via bloglovin! Wij reizen met de kids naar Marokko, onze eerste echte grote reis met de klein mannen.... Succes! Oh en die oranje vind ik heel leuk...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alleen al van het zien van de hoesjes gaan mijn gedachten op reis. Ik vind ze mooi, en word vrolijk van de knaloranje plattegrond op wit in het oranje hoesje.
  Van elk stukje dat je schrijft krijg ik een aankondiging in mijn mail en daardoor ben je de enige in blogland van wie ik nooit een logje mis.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wij zijn nogal late beslissers wat vakanties betreft. Meestal worden het ook geen hele verre reizen, (kwestie van de verloren tijd onderweg wat te beperken) en volgens de jongens wordt het tot nu toe een fietsvakantie in Nederland ... en wij zijn akkoord ;-) We moeten alleen nog beslissen waar (Zeeland, Veluwe, Limburg ???).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. P.S. welke maakt echt niet uit, ik vind ze beiden even mooi ! enne, volgen doen we hoor.

   Verwijderen
 15. In mijn hoofd ben ik altijd op reis... maar nu toch nog een beetje meer! Wij trekken deze zomer enkele dagen met het hele gezin naar Londen - Parijs deden we twee jaar geleden :). Een paspoortmapje hebben wij eigenlijk niet nodig als we binnen Europa op reis gaan, wegens Belgische identiteitskaarten met een compleet ander formaat. Ik doe dus NIET mee met je leuke give-away en wens de anderen succes :).
  Ik vind wel je stof met stratenplan super - dus... als je een stukje stof over zou hebben, dan zou ik zelf een mapje kunnen maken met de juiste maten... Mijn dochter is WILD van Parijs en Londen en heeft dringend iets dergelijks nodig :).

  Ik volg je trouwens via feedly!

  Raar he, die geuren die anders ruiken dan ze beschrijven... een menselijke neus is toch wonderlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel mooi en handig! Wat een leuke stof!
  Wij gaan dit jaar naar de Provence - naar de lavendel dus :)
  Groetjes,
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Weer een superweggever! Ik vind de oranje uitvoering het leukst.
  Onze vakantiebestemming is dit jaar weer Limburg. In het verleden gingen we naar Luxemburg en Texel.
  Allemaal relatief dichtbij huis, maar wel een echt vakantiegevoel.
  Ik volg je via Blogger. Groetjes, Anne-Marie (littleredhome.blogspot.com/ mooisvanpapier.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Pas volger en ik vind de roze het leukste.Wij gaan naar Egypte voor de 1ste keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat ontzettend leuk.De roze vind ik het leukst!
  .Ik ben een 'stille'" volger via Blogger
  Onze bestemming is dit jaar rundhause,maar dat kan ook een vakantiegevoel geven he!
  Fijne avond nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. En mijn reis dit jaar zit er al op. In de meivakantie hebben we twee weken gekampeerd in Toscane, en genoten van een heerlijke Italiaanse lente, en zijn we natgeregend in Florence. Maar jouw paspoorthouder vind ik heel mooi, die kan jaren een blikvanger zijn. Paris, here I come!. En ik volg je al ene hele tijd, bedankt voor je leuke berichtjes en mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. wat een tof mens ben en blijf je!
  bij ons kan het zomaar de dolomieten worden, of anders zoals gebruikelijk de lage landen.
  ik volg je al jaren, dat weet je.
  oranje is mijn favoriet, met kleine stip bovenaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Volgendemaandga ik een lang weekend, helemaal alleen , naar parijs. Ben er al vaak geweest, dus ik weet de weg wel een beetje. Maar met zo'n leuk oranje hoesje hoef ik me geen zorgen om mijn papieren te maken. En ik volg je via blogger.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wij gaan met de boot op pad, waarheen? Dat hangt af van waar de wind ons heen wil brengen. (En ik volg je op bloglovin)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Love that passport case - but love even more the fabric - how beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.