8 januari 2014

Tamme breister

Vorig jaar ontdekte ik het breien. Een paar sjaals en cols later was de winter over en taande de interesse danig om in oktober weer net zo hevig op te vlammen. Breien is, wat iedereen ook wil beweren niet hot. Ja, op Ravelry wel ja, maar ik vermoed dat klaverjassen ook vrij populair is bij daartoe opgerichte vereningingen. Maar wees gerust. Ik laat lantaarnpalen en ander straatmeubilair gewoon met rust en brei uitsluitend thuis. Als je geen wildbreier bent, ben je dan een tamme breier of een gecultiveerde breier?


Ik heb veel geleerd sinds ik de pennen weer opgepakt heb. Zo kan ik nu op een rondbreinaald breien, meerderen en minderen op allerlei manieren, een  'kant'-patroon breien en -tromgeroffel lijkt me gepast- heb ik een vest voor Lauren gebreid. Natuurlijk zag ik pas op de computer dat op de foto's de zoom naar binnen valt, maar ik kan naar eer en geweten zeggen dat dat niet aan slordig breiwerk ligt. Van het garen (Malabrigo Rios Paris Night) dat over was en nog een beetje van een ander project, maakte ik nog een muts.

Ik ben nu een project gestart voor mijzelf. Een IJslands vest, met een rits. Dat houdt in dat ik eerst een trui in het rond brei en dat ik daar vervolgens dwars doorheen geknipt. Dat klinkt verknipt, maar zo schijnt dat te moeten.

Last winter I learned how to knit properly. I knitted a few scarfs and cols and when the spring came I never bothered again. And then came October and I was smitten again. I learned a lot since, how to knit in the round, several ways of increasing and decreasing, how to knit lace and I knitted a cardigan for Lauren in wonderful Malabrigo Yarn.


15 opmerkingen:

 1. Wauw! Mooi gedaan!
  Kon ik ook maar breien (correctie: de tijd vinden/ maken om me eraan te zetten)
  In het rond naaien en dan gewoon doorknippen? Nooit van gehoord! Lijkt me heel spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk. Ik ken het gevoel, heb zelfs een aantal patronen zelf ontworpen en op Ravelry gezet. Ben tegenwoordig helemaal om naar het naaien, maar ik heb nog steeds een zwak voor breien. (een kort blog met mijn dingetjes en uitleg van wat technieken: decoratiefbreien.blogspot.com).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig gemaakt! ik ben dit jaar ook begonnen met breien, vooral kabels breien vindt ik leuk.
  Nu zou ik wel een stapje verder willen als ik jouw vest zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow die muts! Die wil ik ook, echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een ijslandse vest? Dat klinkt wel echt iets voor profis. Maar zo te zien aan die muts en dat vestje ben je dat ook. Knap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind het verhipte hip allemaal. En knap. Dat ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, die muts is echt geweldig! Welk patroon is dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je op de link 'muts' klikt, kom je op het patroon bij Ravelry

   Verwijderen
 8. Ik pleit voor gecultiveerd hoewel practisch ook een mooi woord is. Ik glimlach wel om de wildbreiprojecten, mooi vind ik het niet. Maar een mooie muts of een vest, daar word ik heel blij van. Mag ik weten waar dit mooie patroon van het vestje vandaan komt? Ik moet eerst wat projecten afronden, maar dit kan zo op mijn wensen-doen lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. klik op de link "vest" en je komt bij de Ravelry pagina waar het vestje staat.

   Verwijderen
 9. O wil ook breien .moet patronen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig! Ik ben dol op breien. Ik ben een gedomesticeerde breister. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wonderful work! Love the colour too. I stick to small, simple projects like shawls, hand/ arm warmers... but I would love to try bigger things like this cardigan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.