26 januari 2014

Voor meisjes van dertien


Naarmate de kinderen ouder worden geven ze vaker geld aan een jarige. Ze krijgen ook vaker geld trouwens. Valentijn en zijn beste vriend gaven een feest en in plaats zich over te geven aan een afterparty toen de gasten weg waren en wederzijdse ouders nog een fles opentrokken, zaten ze als een pasgetrouwd echtpaar hun geld te tellen. Rijke stinkerds!

Jongens zitten er niet mee om geld te geven in rommelige envelop van achter uit de la. Meestal schrijven ze er nog net de naam van de jarige op en in het allerbeste geval nog 'gefeliciteerd'. Ik vind dat niet echt leuk, en doe nog wel eens een poging met een foto of zo, maar meestal laat ik het lekker gaan. Toen Valentijn echter uitgenodigd werd bij een meisje uit zijn nieuwe klas, zag ik mijn kans schoon. "Is het nog cool om iets zelfgemaakts te geven", checkte ik nog even. Hij dacht dat meisjes in de brugklas dat nog wel konden waarderen.

Paar euro erin en klaar. Toen ze later bij ons kwam 'chillen' bedankte ze me heel lief. "Ik vind het echt heel mooi en neem het elke dag mee naar school", maar dat kon ook zomaar iets met de gever van het cadeau te maken hebben....

11 opmerkingen:

 1. Dat is nog eens een geslaagd kado! Die Valentijn en zijn moeder kunnen niet meer stuk! En Reza klinkt best leuk als naam voor je schoondochter (hihi).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel een heel mooi kado! Leuk om zo geld te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n geldbeugeltje moeten we hier misschien ook eens maken ... schoontje !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tja geld geven is inderdaad niet echt heel leuk.... maar op deze manier wel hoor! mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze geven geld aan elkaar?? Mor allé, dat vind ik nu toch echt triestig... Hopelijk waait die trend niet over naar hier! Wel mooi zakje, dat maakt het toch een beetje goed.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.