18 februari 2016

Een gala en een menagerie

Kleine jongetjes willen met hun moeder trouwen. Grote jongens soms ook, dan heet het een Oedipus complex. Er zijn ook mannen die denken dat ze met hun moeder getrouwd zijn, maar eigenlijk iemand zoeken die hun sokken en ondergoed in de wasmand gooit.

Maar nu dit. Mijn oudste zoon, die allang niet meer met mij wil trouwen,  heeft voor het eerst een gala. Van school. Ik moet me daar beslist niet te veel van voorstellen. Ze gaan heus niet "in een kasteel met klassieke muziek of zo". Zelf vond hij het toch belangrijk genoeg om achter iets draagbaars aan te gaan. Dat is nog een hele toer met kledingmaat 44. 

We vonden een donkerblauw fluwelen jasje en een überhip gesneden smokingpantalon. Alleszins redelijk geprijsd aangezien de kerst al even geleden is. Een wit overhemd van mijn man, die om hem moverende redenen uitsluitend dubbele manchetten draagt, paste prima dus waren we nog een vlinderdas verwijderd van het feest. Een zelfstrikker moest het zijn. Op de vreemdste momenten blijkt mijn zoon ineens een etiquettetijger te zijn.

Hoewel als gezegd allang geen trouwmateriaal meer, kwam ik hier toch handig van pas. Ik naaide in een handomdraai uit een oude stropdas van mijn man een vlinderdas en besteedde drie keer zoveel tijd aan het bestuderen van how-to videos op Youtube om te zien hoe je dat in 's hemelsnaam een beetje knap gestrikt krijgt. Net toen ik bedacht dat we ook een gewoon een lap zijde konden strikken voor een bijzonder flamboyante Oscar Wilde-look, kreeg ik het door.

Dat is waar de menagerie van drie dieren om de hoek komt kijken. Knoop erin, papegaai op je schouder, visje in het midden, een olifant maken en slurf door de lus. Zo ga ik het wel onthouden. Als u denkt dat ik gek geworden ben, moet u het zelf maar eens proberen. En het is nog lang zo gek niet als de jongen tijdens dansles die alleen de Engelse wals kon dansen als hij zachtjes, maar toch hoorbaar, lé-ver-worst, lé-ver-worst zei. 

De rollen zijn omgedraaid. Ik zou zomaar met mijn eigen zoon willen trouwen! En die onscherpe foto's zijn niet om te voorkomen dat u dat ook wilt, maar het valt niet mee een zestienjarige te laten poseren op een donkere dag als hij eigenlijk wiskunde moet leren.

De tutorial voor een vlinderdas uit een stropdas vindt u hier.

3 opmerkingen:

 1. De moederliefde spat van het beeldscherm af ;)
  Gave vlinder ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een knappe zoon! Op die leeftijd al oog voor detail, de manchetten, de vlinderdas,... Hij zal nogal schitteren op dat feest

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Suup! Zowel die mooie zoon van je, zijn outfit en je blog!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.