16 december 2013

Zij kon het bloggen niet laten

Met "blauw afscheid" hing ik dit blog aan de wilgen. Laten we het erop houden dat het er weer uitgewaaid is. Ik mis mijn blog. Ik blijf iedere keer bij het openen van mijn laptop naar mijn eigen blog kijken. Met dat blauwe afscheid betekende het dat ik iedere keer naar die foto van Lauren bleef kijken met die gebreide pet. Ik moet steeds aan Tanja Nijmeijer denken bij die foto. Dat mooie meisje van de FARC. Niet direct de gedroomde toekomst van je enige dochter. Even checken: hockeyen in Oranje, schrijfster, juf. Guerillastrijder staat gelukkig niet op het lijstje van haar toekomstige beroepen. 

Toekomstige beroepen. Nogal een thema hier, de laatste tijd. Onze oudste zoon, die nog geen baard in of op de keel heeft, moet deze week zijn voorlopige profielkeuze maken. Gister wilde hij journalist worden, vandaag arts. Morgen moet hij kiezen. Als hij wiskunde B kiest, wat hij nodig heeft voor natuurkunde, wat hij nodig heeft om geneeskunde te studeren, kan hij geen geschiedenis kiezen, waar hij van smult en wat ook nog een retehandig is als je journalist wilt worden. En dan ben je nog maar veertien. Praat er vooral met je ouders over, zeggen ze op school. 

Iedereen is zo voor een bèta profiel. Dat houdt de meeste opties open, zeggen ze. Maar het is toch te gek dat een kind van veertien verder geen maatschappij-vakken als aardrijkskunde, geschiedenis of vooruit, economie overhoudt? Grote kans dat hij dan niet weet van de FARC, dat scheelt weer. 

Kortom. Vervlogen Dagen is er weer. Met tuttige hobby's en persoonlijke hersenspinsels. Omdat ik eigenlijk niet zonder kon....

Op de foto twee mutsen. De linker voor Lauren, de rechter voor mij. 

Apparently it was too early to say goodbye. I miss blogging. So I'm back. With crafting and personal stories. That is, if you read Dutch. 
10 opmerkingen:

 1. Wat een goed nieuws ! Die linkse zag ik al op pinterest passeren en bekeek ze al verschillende keren opnieuw. Die rechtse wil ik sowieso ook eens proberen !!! Supermooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tsja, sommige kinderen weten het nog steeds niet als ze hun examen hebben gedaan. En hoeveel mensen scholen zich na een aantal jaar werken alsnog om? Ik adviseer onze kinderen om te doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Dat is uiteindelijk meestal ook de richting die ze opwillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk je hier weer te zien!

  Al een keuze gemaakt? Ik herinner me die dagen maar al te goed, en zelf nadien een hele andere richting ingeslagen. . . 14 is veel te jong!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welkom back :) soms moet je eerst iets missen vooraleer je weet wat het voor je betekend.
  Lauren is een heuse fotomodel! (oh, dat staat ook niet op haar beroepenlijstje?)
  Groetjes,
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blij dat je er weer bent! Ik hou van hoe je schrijft en wat je maakt. Mijn laatste mentorklas was een 3 vwo klas. Ik begeleidde de leerlingen bij het maken van hun keuze, we werkten samen een computerprogramma door om te proberen er achter te komen welk profiel ze de meeste kansen zou geven. Daarna volgden natuurlijk ook de gesprekken bij de decaan. Voor veel kinderen is de keuze erg moeilijk en als docent vind ik ook dat de leerlingen zich wel erg vroeg in moeten perken. Mijn vak was erg lastig of helemaal niet te kiezen in de meeste profielen bij mij op school. Ik nam dan wel leerlingen als 'spookleerlingen' aan om het toch nog te kunnen volgen als hun rooster het toeliet. Zo hebben er leerlingen prachtig examen gedaan, maar het vergt wel veel van docent en leerling. Jammer toch dat er niet meer keuzevrijheid is, jammer toch dat je als kind je toekomst al zo vroeg vast moet leggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.