18 december 2013

Feeling blue


 Weet u wat dit is? Dit is een op de Wiener Werkstätte geïnspireerd tafelkleed. Nou, ik kan sommigen van u misschien alles wijsmaken, maar dat is het dus niet. Dat had het moeten zijn.

Uiterst voorbereid toog ik naar mijn zeefdrukles. Tekening op de transparant in de tas. Ik zal u verder niet vermoeien met allerlei technische wetenswaardigheden over zeefdrukken, maar het vergde minutieuze voorbereiding om te bepalen waar ik moest drukken om aldus een repeterend Wiener Werkstätte-waardig patroon te krijgen. Hiervoor moest ik zelfs bovenop de tafel klimmen om te kunnen drukken. Ik vulde de zeef met de blauwe inkt en trok het rakel ferm naar me toe. Met de nadruk op ferm. Uit onhandigheid vulde ik de zeef met teveel inkt en bij het drukken splashte de blauwe verf over de zeef op mijn tafelkleed. Eerder Jackson Pollock dan Wiener Werkstatte. 


Gloeiende, gloeiende, gloeiende... Vloeken werkt altijd beter in de vermenigvuldiging. Ik zei trouwens geen 'gloeiende', maar iets anders. Iets dat écht helpt. Ik wreef daarbij driftig met een roerstokje door de netgemorste verf. 

Ik vond het resultaat eigenlijk best mooi. Mijn docent deed ook erg zijn best; "Het is wel een mooie blauwe kleur". In plaats een suffe loper te maken van het restant van de stof, ging ik driftig in de weer met een brede kwast en blauwe inkt. 

Vanochtend klonken er goedkeurende geluiden bij het aanschouwen van mijn misbaksel. 

13 opmerkingen:

 1. ik vind het gewaagd, gedurfd en nog van alle andere kunstige termen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet niet hoe het bedoeld was maar ik vind dit kleed echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En zo werd het kleed een hommage aan Yves Klein!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aah, blauw is altijd goed. Ook al was het in eerste instantie niet zo bedoeld, ik vind je tafelkleed toch erg mooi, heel modern en geschikt voor vele gelegenheden! Fijne feestdagen en alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ;))) ik lig in een deuk met u vloeken, zo herkenbaar, en het werkt.
  Mooi resultaat dank zij je doorzetting!
  Zeefdrukken, dat wil ik al zo lang leren, nu nog meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Groot compliment toch, dat het vergeleken word met yves klein. We waren gisteren in het Stedelijk en inderdaad, wat een blauw !!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha! Sorry... Dat jullie maar vaak samen mogen tafelen op dit mooie tafelkleed ! Het is ehm, zeer kunstig. En blauw. Blauw maakt alles goed. Fijne dag nog !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, ik vind 'em geweldig...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldige verhalen schrijf je. Zomaar vind ik dat dan op een zaterdagmorgen! Ik ga je volgen.
  Madelief.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind hem ook mooi. Heb het idee dat ik onlangs zoeiets ben tegengekomen..

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.