18 januari 2013

Wolf
Sneeuwwitje, Assepoester, Doornroosje, ze zijn allemaal geprinsessificeerd door Disney. Goed, die oude tekenfilms, die kan ik wel nog wel hebben. Wat zeg ik? Ik smul ervan. Hoe die kleine vogeltjes Assepoester in haar jurk helpen, daar krijgt de ergste misdadiger nog weke knieën van. Maar dat ze allemaal een synthetisch jurkje hebben gekregen en roze en vreselijk staan te wezen op broodtrommels, lelijke pyjama's, dekbedden en wat dies meer zij, dat had van mij niet gehoeven.
Hulde aan Roodkapje. Niet roze te krijgen. Oppervlakkig onderzoek -Google afbeeldingen- wijst wel uit dat Roodkapje dan weer een hoog 'oh la la'- gehalte heeft. Geen idee waar dat vandaan komt. Is het de kleur rood? Jaren geleden gold rode lingerie als het toppunt van, ja van wat eigenlijk. Maar goed, een 'tolle Lola" dus. (Aldus prins Bernhard, die het trouwens niet over Roodkapje had, maar over de destijds heersende opvatting over zijn moeder. En ik weet vrij zeker Roodkapje niet de moeder van prins Bernhard is.)

Maar met al die lieve wichtjes heeft mijn wolf niets te maken. Ik maakte dit wolvenmasker voor mijn nichtje, die morgen haar vijfde verjaardag viert. Haar vader, mijn broer, gaf een wensenlijstje door:"Een CD, maar niet Junior Songfestival, K3 (over roze en synthetisch gesproken...), of Kinderen voor Kinderen". Niet uit Haags snobisme, maar omdat ze reeds een uitgebreide collectie bezit.  Dus hang ik de cultureel verantwoorde tante  uit en geef haar een CD van Peter en de Wol van Prokofjev. Zonder Peter, maar met Wolf. 

Maar niets staat mijn nichtje natuurlijk in de weg om er Roodkapje mee te spelen, of Zeven Geitjes of de Prins en zijn tolle Lola. 

Patroon hier

My niece is having her birthday party this weekend. She's turned five already. She asked for a CD and mentioned a lot of CD's already in her possesion. So I decided to be the cultural engaged aunt and bought her a CD of Prokofiev Peter and the Wolf. Of course she can also play little Red Ridinghood with it, or Three little Pigs. I bought the pattern here

19 opmerkingen:

 1. wat een prachtige masker, je nichtje gaat dit vast heeel mooi vinden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, knap gemaakt ( en leuk geschreven :) )!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is het mooiste masker dat ik ooit heb gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi! Véél mooier zelfs dan het originele bij het patroon !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoals altijd weer prachtig gemaakt!
  Groetjes en een fijn weekend.
  Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig, geef het meteen door ter inspiratie voor het project 'dier en kunst' op de school van mijn zoon en wie weet maak ik het zelf ook al denk ik dat zoonlief liever een panda wordt met carnaval.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. en hoe dan ook het is een heel mooi masker geworden!
  (ben dol op peter en de wolf :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. prachtig! Wow echt heel mooi! T is een bofferd je nichtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een super cadeautje, zo origineel!
  Weer eens op dezelfde golflengte. Vanmiddag erover gehad dat L roodkapje wordt met carnaval.
  Trouwens, interessant pdf-je... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Peter en de Wolf... Ooit haalde mijn moeder de lp er van voor me uit de bieb en werd ik zo meegesleept door de muziek dat ik er op danste en danste. 'Die moet op ballet!,' bedachten mijn ouders zich verbluft. Dus, wie weet geef jij je nichtje niet alleen een cd en een werkelijk prachtig masker, maar ook een liefde voor dansen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow- what a great mask! We have this CD also at home and it's nice to listen to.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tietietierietietie tierietietie tierietietie tie tie tie tie tie tie tie tietie... Geweldig ! Prachtig masker zeg. Ik zoek nog iets om m'n kind uit de angry bird fase te krijgen. Hmmm.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hij is prachtig! Ergens op mijn lange to-do list staat ook een dergelijk exemplaar voor de verkleedkist, ooit. Denk niet dat hij zó mooi (gedetailleerd) gaat worden...
  Ik opereer trouwens onder de Friese vertaling van Roodkapje en toevallig bedacht ik me van de week dat ze een soort superheld is door het altijd maar dragen van een rode cape terwijl ze helemaal niet dat image heeft, dat kan anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een tof masker is dat zeg.....prachtig gemaakt!
  Fijne blog heb je ook....ik volg ;-)
  xxSas

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.