27 augustus 2012

Pencil case

Weer naar school of 'la rentrée', zoals de Fransen zo mooi zeggen, gaat altijd gepaard met nieuwe schoolspullen. Als puber spendeerde ik er een klein vermogen aan. Het liefst ging ik er tijdens de vakantie in het buitenland naar op zoek. Zo kan ik mij herinneren dat ik een keer roodwit gestreept kaftpapier heb gekocht in een Zweeds dorpje dat beroemd was vanwege zijn  zuurstokken.

Dertig jaar later taalt mijn puber er totaal niet naar. Het goedkoopste kaftpapier is goed genoeg,  en dat is het natuurlijk ook. (Gekke trend: elastische kafthoezen, misschien eens iets om mij zelf op te storten?) Gelukkig hebben we ook een dochter die maar al te blij is met haar nieuwe etui. Natuurlijk met een vogeltje. Dat hoort sinds ze naar school gaat nu eenmaal een beetje bij haar uitrusting. Die bril niet, die is van mij.

Back to school. It was a big event when I was a teenager. I use to spent a small fortune on new school stuff. My own teenagers lack this attitude. Luckily I have a daughter too, who loves her new pencil case. With a bird of course, just as these bags I made her. 

2 opmerkingen:

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.