21 augustus 2012

Holiday reminiscing

De vakantie, met afstand de allerbeste tijd van het jaar, zit er weer op. Je doet je best om het nog even vast te houden. Je eet nog wat restantjes kaas van de vakantie en drinkt de laatste flesjes vakantiewijn, je leest het boek uit waar je de laatste dag nog in begonnen was, maar het is niet meer hetzelfde.

Onze kinderen kennen die weemoed niet. Ze zoeken hun vrienden op, gaan bramen plukken, springen in hun onderbroek ("jij eerst") in de plomp omdat ze het zo warm hebben tijdens hun bramenplukavontuur.  En dan gaan ze logeren. Kortom, ze hebben vakantie!

Nog even mijmeren:

Een goed begin is het halve werk. Onze gite d'étape lag vlakbij Lyon en vlakbij de autoroute, maar ademde volledig de sfeer van de 'campagne'. De kinderen vonden de Franse sirops, geserveerd onder de platanen, oneindig veel sjieker dan onze eigen limo, en verklaarden zich de (Franse) rest van de vakantie tot fervente sirop-de-menthe drinkers. Kennelijk beschikken ze over dezelfde romantische inslag als hun moeder die ooit pastis tot haar favoriete vakantiedrankje uitriep, maar het thuis nooit weg heeft kunnen krijgen. 
 De Alpen, of preciezer de Mercantour, was ons eerste reisdoel.Hoewel ik met frisse tegenzin die kant op was gereisd, en zelfs een thermoshirt had ingepakt om de vermeende koude nachten te weerstaan, hebben we het er heerlijk gehad. Alle dagen dertig graden plus, met een enkele uitzondering, toen we ons eerder in Schotland waanden...

Onze kinderen kennen niet die weerstand tegen het wandelen in de bergen die zij die daar jaar in, jaar uit aan worden blootgesteld wel ontwikkelen, en vonden het een meer dan welkome afwisseling.

En wat een wildlife, mensen. Marmotten, steenbokken (of berggeiten, wie kent het verschil?) en dat allemaal min of meer herkenbaar vastgelegd.
Genot dus!
Daarna door naar Toscane. En hoewel het heerlijk was om weer eens in Frankrijk te zijn, voelt Italië toch ook een beetje als thuiskomen. Golfo di Baratti, net ver genoeg van het massatoerisme om heerlijk van de zee, de koffie, het eten, de wijn, de zwoele avonden en alles wat Italië verder zo heerlijk maakt, te genieten. 
Elba, ook een aanrader. Net als onze traditionele afsluiter: Tremezzo, Lago di Como. De kinderen turfden op de achterbank hoe vaak ik zei "Wat is het hier mooi"...En die bruine schouders? Check.

Our holidays are the best! My absolute favorite time of the year. We were in France (Mercantour) and Italy (Campiglia Marittima, Golfo di Baratti, lago di Como), we hiked in the mountains, ate cakes, drank wine, enjoyed eachother's company, swam in the sea, visited medieval cities and 'borghi', ate pasta, read books, and laughed (a lot). Longing for the next one!

4 opmerkingen:

 1. Italië... komt nog eens aan de beurt. Geweldig mooie foto's. En de bruine schouders doen het goed in je jurkje !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik waan me even op vakantie door je mooie foto's, hang alvast een paar leuke plaatje om het vast te houden. Jaaaa dat kleedje staat je geweldig mét bruine schouders!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhh, dat ziet er heeeeerlijk uit. Om nog lang van na te genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtfoto's, de herinneringen stralen er zo van af !

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.