13 november 2014

Schering en inslag

Dit blog heeft een trouwe schare lezers. Een van die lezers heeft zich bij mij gemeld. Ze is ontevreden. Het betreft de frequentie waarmee hier nieuw leesvoer wordt geplaatst. Ze komt hier regelmatig even buurten en ziet dan steeds dat Lauren tien geworden is. Dat weet ze nu wel.

Heeft u ook zulke lezers? Is dat dan ook uw moeder? Want ja, het ging hier om mijn moeder. Mijn moeder heeft geen Bloglovin' of wat voor systeem dan ook dat haar even waarschuwt dat er een nieuw blogje van haar dochter is. Zij tikt gewoon geregeld vervlogendagen.blogspot.com in. Waarschijnlijk tikt ze er nog www. voor ook. Mijn blog is vermoedelijk de enige connectie met social media die mijn moeder wenst te hebben.

Mijn moeder laat nooit een reactie achter op dit blog. Wel bij mij, trouwens.  Delen, daar is mijn moeder dan wel weer erg van. In de ouderwetse zin van het woord. Dus toen zij een aantal theedoeken had geweven, kreeg ik er ook een.

Mijn moeder heeft een groot weefgetouw. Zo'n kloeke Finse jongen neemt minstens een halve kamer in beslag en dat is de reden dat ik er geen heb. Daarbij is mijn moeder bijzonder opgeruimd en netjes, al was het alleen maar omdat ze alles wat ze niet meer nodig heeft hier brengt.  Dat schept ruimte. Ze wil niet dat wij later al die rommel moeten opruimen, dus valt ze ons er nu mee lastig. Door de aard van onze bezigheden kan ik wel stellen dat het leeuwendeel van wat mijn moeder als overbodig beschouwt bij mij terecht komt en niet bij mijn broer, hoewel hij vermoedelijk net zo veel met boekbinderslinnen en smyrnawol doet als ik.

Hopelijk krijgt u niet de indruk dat ik deze theedoek ook als naar binnengeschoven overbodigheid beschouw. Ik vind hem prachtig. Let u ook even op het lusje. Bandgeweven in de kleuren van de theedoek. Ze maakte er nog meer, allemaal met hun eigen lusje. Jammer dat ze geen blog heeft....

En wat ik deed? Ik breide. En als u denkt dat dit een saai breiblog begint te worden, dan doet u maar beklag bij mijn moeder. Die wou een vers blogje. En als u die breiwerken aan nadere inspectie wil onderwerpen, dan gaat u naar  Ravelry. Ik naaide en zeefdrukte ook dat het een lieve lust is, maar dat is voor een handmade label, waar u binnenkort meer over hoort. 11 opmerkingen:

 1. Ik heb ook zo'n lezer en het is ook mijn moeder! :) Wauw dat je moeder nog echt zelf weeft! Prachtig gewoon! En ook je sjaals natuurlijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind eigenlijk dat je moeder gelijk heeft ;-) Je maakt zulke mooie dingen daar wil ik vaak wat van zien. En....je moeder kan prachtig weven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Groot gelijk, die moeder van je! En wat kan ze mooi weven, wauw!
  En jij? Jij maakt zoveel moois dat je vast wel wat vaker een berichtje kan posten! Als je wilt natuurlijk, vrijheid blijheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. amai, maar gelle zijt serieus goed bezig geweest (zowel weven als breien) schoon gerief!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig, dit verhaal! En ja, je moeder zou zeker ook mogen bloggen of doe aan een duoblog!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Trotse moeders ! Zo zijn er wel meer ! Ik vind dat uw moeder misschien eens wat meer van haar prachtige maaksels op uw blog mag showen ... nu weten we van wie jij al die creatieve handigheid meegekregen hebt ! Prachtbreisels alweer !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ontdekte net je blog, superleuk!!
  Of je moeder al dan niet gelijk heeft, weet ik dus niet, maar mijn moeder heeft meestal gelijk (vindt ze zelf trouwens ook vaak) dus.....

  Hele mooie theedoeken maakt ze! En jij maakt mooie breisels.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, wat een leuke moeder heb jij. En wat leuk dat je zo over haar schrijft. Ze heeft natuurlijk wel een beetje gelijk, want jij maakt zoveel mooie dingen, die willen wij allemaal wel zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. en daar ga je niet mee afwassen he? gewoon voor de prachtig ophangen!
  en je breiwerk, WOW!
  en slowbloggen is het nieuwe bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.