28 april 2014

Au bonheur du picque-nique


Twee maanden geleden waren wij een weekend in Parijs. Wij, dat is in dit geval mijn man en ik. Vaak lees ik op uw blogs fijne tips voor stedentrips. Niet zelden gaat het dan om leuke winkeltjes. De samenstelling van 'wij' liet in dit geval echter niet zoveel ruimte voor leuke winkeltjes. Wel had ik, met vooruitziende blik, een hotel in Le Marais geboekt. Zo struikelde ik bijna per ongeluk over Petit Pan en kocht daar uiteraard een paar stofjes.
Turquoise, zeegroen en fluor oranje. Ja, dat soort dingen doe je op vakantie. Het kreeg pas vorm toen ik bij zeefdrukken dan eindelijk ook eens op stof ging drukken. Nog vol van Parijs drukte ik de zelf getekende plattegrond van de stad op stof in fluor oranje. Een picknickkleed ging het worden, een herinnering aan Parijs, waar wij overigens niet gepicknickt hadden. Het was namelijk februari en er zijn trouwens zat leuke restaurants in Parijs. 


Maar ik zie ons zitten. Met ons kleedje op het muurtje van Canal St. Martin. Flesje wijn, kaasje, worstje. Ja, zo is geluk heel gewoon. Bonheur du picque-nique.


En zo kreeg mijn kleedje vorm. Het is natuurlijk gewoon een quilt, ook al zijn velen onder u allergisch voor dat woord. Het werd ook helemaal met de hand doorgeregen. Quilts moeten gewoon gebruikt worden, dus dit is ons nieuwe picknickkleed. En toen dacht ik aan zo'n blanket carrier die ik ooit eens had gepind. Het leer moet nog een beetje soepel worden en een beetje kleuren, maar als de lente zo blijft aanhouden, gaat dat vast lukken!

En zou het niet handig zijn als je je flesje meteen ook handig meeneemt. Doet iemand anders de glazen!

Deze stofjes met fluor accentjes laten zich slecht fotograferen. Dit is echt een kleurexplosie in het echt. Dat moet u dan maar geloven.

A half square triangle quilt. But quilts have to be used, don't you think. So this is our new picknick blanket. I made a nice leather blanket carrier to go with it. Just rol your bottle of wine in it and make sure someone else brings the glasses. I used Petit Pan fabrics which I bought in their lovely store in Le Marais, Paris. This is to remember that wonderful weekend.

15 opmerkingen:

 1. Heel mooi! Weer iets om op m'n to-do lijstje te zetten: een picknickkleed maken. Wat heb je als tussenvoering gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat een prachtige uitvoering in kleur en vorm!! Plus daarbij een geweldige en tastbare herinnering aan deze mooie stad ;)! Complimenten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Man-o-man-o-man wat prachtig ! Echt jij laat patchworkkleden er supercool uitzien !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend! Ik denk dat jullie toch eens terug moeten voor die picknick in Parijs ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die petit pan stofjes kennende, is dit letterlijk en figuurlijk een schitterend picknickdeken !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat is hij prachtig! Daar zou ik niet op het gras mee durven zitten, laat staan een fles wijn in vervoeren. Die zou van mij een ereplaatsje krijgen op de zetel. Hele mooie kleurencombo!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik ben niet het quilerige type, maar deze is waarlijk fantastisch schoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waauw, waauw, waauw! (En zo toevallig dat ik net vandaag een lapjeskussen uit petit pan postte op mijn blog :-)) Ik maakte ooit ook zo'n soortgelijke quilt uit roze petit pan stofjes, maar doorgeregen werd hij niet, daar had ik de zin niet meer voor. Prachtig is deze!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. It's beautiful! I love the colour combination. Wish you many happy, sunny pick-nicks with it :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beautiful- the colour palette is perfect, and I love how you can carry it for picnics!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. knappe peet! die kleuren, perfect! en le petit peu de paris. jaloers.

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.