30 oktober 2013

Blauw afscheid


Denemarken doet hier nooit mee in de categorie vakantiebestemmingen. Noorwegen en Zweden trouwens ook niet. Wegens rotweer, dure drank en smorrebrod. Toch jammer, want mijn Deens is de laatste tijd behoorlijk vooruit gegaan. Zo kan ik in het Deens aan mijn man (hi skat) vragen of hij soms een vriendin (kaereste) heeft en versta ik hem als hij daarvoor zijn excuses (undskyld) aanbiedt. Natuurlijk heeft mijn man geen vriendin en had hij die wel dan kan ik u verzekeren dat er geen woord Deens zat bij hetgeen ik hem te zeggen had.

U snapt het. Ook wij kijken Borgen en the Killing. En Downton Abbey trouwens, maar daar schiet mijn Deens niet veel mee op. The Killing staat in onze vriendenkring beter bekend als 'die met die gebreide trui'. En precies die gebreide truien maken deze misdaadserie dragelijk. Ik ben een angsthaas namelijk. Maar daar waar gebreide truien door het beeld schuiven wordt het nooit echt eng. Toch?

Het lijkt me niet meer dan logisch om deze les ook in het dagelijks leven toe te passen. Dus breide ik maar weer eens wat. Een muts met een klep, waarvan ik nog steeds diep onder de indruk ben.  K2 m1r sm k16 pm m1l k2 en dat ik dat dan snap. Ik maakte een combinatie van dit patroon en dit patroon.   De sjaal deed ik volgens dit recept. Het is voor mijzelf, maar voor de foto plantte ik het op een knapper hoofdje.

Het is allemaal oefenen natuurlijk. Voor een trui. En dat ik dan die moord oplos enzo. (Dat deed ik trouwens. Ik wist wie het was, maar mijn argumenten hadden weinig met politiewerk te maken, vrees ik.) Dus nu ga ik Ravelry eens afspeuren.

Hier knijp ik er een tijdje tussenuit.  Tweehonderdeenenveertig berichtjes schreef ik hier. Over tassen en kussens, tafellakens en dekbedden, tekeningen en zeefdrukken. De inspiratie voor het maken is niet weg en dat blijf ik ook doen, maar ik weet niet meer wat ik erover zeggen moet. De laatste tijd hadden mijn stukjes al weinig connectie meer met hetgeen ik maakte. Misschien dat ik stukjes moet schrijven. Ergens. Wie weet.

Tot ziens. 

15 opmerkingen:

 1. Jammer!!!!!!!!!!!!!
  Maar dank dan maar voor tot zover, X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoe moet dat dan met deze superpet en alle andere supercrafts die uit je handen komen? kom je me die dan persoonlijk showen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vlug...ga stukjes schrijven ergens ! Jammer dat je hier tussenuit piept, heb ervan genoten !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Diep onder de indruk van je prachtige pet ! Diep onder de indruk ook iedere keer van die prachtige stukjes die je schrijft ... veel succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer als je zou stoppen met schrijven. Meestal sla ik bij bloggen de tekst over en kijk alleen plaatjes. Jouw blog is één van de weinige uitzonderingen. Ik ging voornamelijk voor de teksten. IK heb eer iig van genoten. Ik hoop dat je snel in je hoofd de schakeling kunt maken naar "voornamelijk stukjes schrijven". Al reageerde ik niet altijd, ik las je stukjes met veel plezier. Hopelijk snel tot ziens! huisvlijtigLIESje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n muts met een klep, waar is mijn voornemen dat ik die zelf ging maken vorige winter...? Ik zie op tegen het uitzoeken hoe het ook al weer moet. Naaien en breien is bij mij lang geleden :(

  For what it's worth: ik vind je blogberichten echt wel leuk. En dat de tekst soms niets met de foto's te maken heeft vind ik net een leuke kwinkslag. Je bent een enorm goede schrijfster, naaister,... Een creatieve bezige bij met succes :) maar doe vooral gewoon waar je zelf het meeste zin in hebt :)

  Groetjes,
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel succes met alles, ik heb erg genoten van alle je berichtjes en verhalen en zal het zeker missen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, wat jammer! En wat ga ik je leuke schrijfsels missen! Zoals deze hierboven, heerlijk lezen is dat, met een grote lach op mijn gezicht. Succes met alles, en hopelijk tot ziens! x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer en inderdaad hopelijk tot ziens!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer dat je stopt. Laat je ooit eens horen wat je gaat doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nicely done. My mother once knitted a sweater for me with almost exactly the same yarn!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.