21 februari 2013

Lauren's quiltJe joeg de wolken uit elkaar
en net op tijd
heb je de bomen zo geschud dat zij hun blad verloren
en in dat gouden bed ben jij geboren.

Poespas, daar houdt onze dochter niet van. Toen ik dan ook vroeg of ze zelf een naam voor haar quilt wilde verzinnen, trok ze een zuinig bekje. "Nah, doe maar gewoon Lauren's quilt". Niet vies van een beetje poespas drukte ik het bovenstaande citaat (naar Oktoberkind van Liselore Gerritsen) op een stuk keperband dat ik achter op de quilt zoomde.

Mijn moeder gaf me het gedicht bij de geboorte van Lauren en ik vond het zo mooi. Waarschijnlijk omdat ik mijzelf er wel een beetje in herkende, hoewel ik geen oktoberkind ben.  Je vruchten zijn geoogst/ De zoete wijn is in het vat/ Het hout gekloofd/ Dat is waarom een oktoberkind van kinds af aan voldaan is/ Omdat het werk voor haar gevoel gedaan is. Voor mijn ijverige dochter is er altijd werk te doen. Ze weet waar ze heen wil en ze zal er komen. Zonder poespas. Maar ze was toch wel blij met het gedichtje op de quilt.


Ze zocht zelf de stofjes uit. Ik vond ze prachtig. Maar tijdens het naaien van de top had ik wel mijn twijfels. Zo'n disappearing nine patch zit weliswaar in een mum van tijd in elkaar, maar het werd wel wat al te druk naar mijn smaak. Donkerblauwe banen maakten het iets overzichtelijker. De blokken die ik daardoor overhield gebruikte ik aan de achterkant. 

En toen moest het gevaarte nog gequilt worden. Steekje voor steekje, met de hand. Dat lijkt sisyfusarbeid en dat is het ook. Labour of love, voor Lauren Linde. Casper was hier met een vriend. "Klimmen jullie even op de tuinstoelen om die quilt omhoog te houden", zei ik. In de gang hoorde ik die jongen vragen wat 'ie in godsnaam omhoog moest houden op een tuinstoel. Ben benieuwd wat 'ie dacht.

I finished the disappearing nine patch quilt for Lauren. It's a very quick way to sew a top, but I think the result is a little too colorful to my taste. I used navy sassings to get some balance. I used the leftover blocks on the back and I also appliqued her name on it. I quilted the whole thing by hand. To be honest, I love the binding most. My eldest son was here with a friend and I asked them to keep the quilt up so I could take a picture of it. This friend had no clue whatsoever what a quilt could be. 

6 opmerkingen:

 1. en zo fijn dat ik me er alles bij voor kan stellen, dat met die zonen en die tuin.

  en och, wat is tie mooi, voor jouw Lauren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige quilt is het geworden! (wat een werk zeg...)
  Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben echt geen quilster, maar mijn bewondering is zo groot ! Zeker ook omdat dit echt nog allemaal volledig steekje voor steekje handgemaakt is ook !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beautiful!!!
  I love the side with the name- the name looks very nice and I love the binding too! You must have worked for hours and hours to quilt everything by hand...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Respect voor je geduld ! Prachtige kleuren heeft Lauren uitgezocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De liefde die erin zit, je geduld, gouden handen heb je en nog meer een warm moederhart :)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.