16 juni 2012

Hup Holland Hup

Aan mij zal het niet liggen. Ik ben geen groot voetbalfan, en dat is het understatement van de eeuw. Ik vind alleen avondvullend de kleur groen in een hoek van de kamer al bijzonder ongezellig, maar dat terzijde. Als iedereen dan opgetuigd -"Mam, mogen we oranje haar?"- voor de televisie zit, hoop ik toch ook wel dat 'ze' winnen. Sorry, 'we'.

En toen Valentijn met deze brullende origami leeuw thuiskwam, kon ik het niet laten ook even een versie te maken. De mijne ziet eruit zoals het Nederlands elftal voetbalt, totaal ongevaarlijk. Ook maken: peper en zoutvaatje vouwen (aanwijzingen van Valentijn: een kruisje en een plusje vouwen, puntjes naar binnen, omdraaien en nog eens puntjes naar binnen, zie ook hier. Plak boven en onder vast en vouw de onderste flapjes naar binnen.) en een paar manen, tanden en ogen knippen. Dat kan u, dat weet ik zeker.

En duimen, dat is het enige dat helpt. We moeten met twee punten verschil winnen, en "Germanica volente" gaan we dan door. Die moeten namelijk hun "sportieve plicht" vervullen. Ik hou niet van voetbal, maar niets leuker om je te verkneukelen om het commentaar!


Orange, which is short for the Dutch soccer team, is not doing too well at the European Championship in Poland and Ukraine. Tomorrow they have their last chance to stay in. Would origami help, you think? Fairly, I couldn't care less, but my boys do, so let's hope they beat Portugal.

4 opmerkingen:

 1. De oudste hier denkt dat het kan en dat het gaat lukken, hij heeft een paar Nederlandse vrienden op school en wil nog wel even meegenieten van jullie oranjegevoel, zo geweldig! Ik ga met plezier even over de grens om booschappen, want ik hou ook van de sfeer. We gaan dus heel hard brullen voor jullie, fantastische leeuw heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig ! Geen idee hoe ze er nu voorstaan... ik doe een rondje blogs en duik dan weer in m'n boek ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi!

  zo vroeg Wolf na het voetbal wanneer WE nu gingen voetballen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.