15 april 2012

Soapbox race


De zeepkistenrace was een succes! De jongens slaagden erin om tijdens het partijtje van Valentijn, twee zeepkisten te bouwen en al hun vingers te behouden. De enige pleister werd op de duim van de hoofd- mechanieker geplakt, ook bekend als 'papa'. Ze spraken over draadeindes, zadeltjes, borgmoeren en meer van dat jargon en en passant bespraken ze - natuurlijk- het eredivisie voetbal. Niets mannelijks was ze vreemd.

Ze schroefden, zaagden en timmerden en kwamen al doende tot inzicht. Als kind had ik een broertje dood aan feestjes met een educatieve ondertoon en als ouder heb ik dat nog steeds, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze vandaag wel wat geleerd hebben.Maar het ging natuurlijk om het plezier én de race. Het weer dat de hele dag koud, guur en winderig was (drie liter tomatensoep tijdens de 'schaft' ging bijna schoon op, net als een enorme berg met broodjes knakworst) liet zich aan het einde van de dag nog even van een wat vriendelijker kant zien. En ik heb geen bouwvakkersdecolletés gezien, maar wel een keur aan de bontgekleurde shorts die uit immer afzakkende jeans staken.


The soapbox building and race we organised for Valentijn's eleventh birthday party was a big succes. The boys managed two build to soapboxes and kept all of their fingers. The only bandaid was for their dad. They used a lot of untranslatable builder's speak and discussed the dutch soccer in between.They had a lot of fun during the race. It was a cold and windy day, but they didn't care. They showed their shorts anyway...

10 opmerkingen:

 1. Oh dit is echt een superfeestje! Fijn dat het zo'n succes was!
  xoxox

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! This reminds me of my childhood and it is certainly something to make in the future! Thank you for reminding me of such simple and fun game!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. This is such a great idea! Reminds me of my childhood and our neighbour boys racing down the street in high speed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk, dit is een verjaardagfeestje dat hun altijd zal bijblijven!
  En de juiste boxerchort is wel heel belangrijk, moet wel cool zijn hé mams :-)
  Voor mijn 14 jarige en zijn en zijn voetbalvrienden is dé juiste boxershort heilig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk feestje ! Ik onthoud 'm, voor over een aantal jaar. De uitnodigingen, het thema... gé-wél-dig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eigenlijk had ik CapsLock voor je willen doen)...beter te lezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superfeestje! je brengt me op ideeën ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoe cool! Hou ik in gedachten voor over enkele jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wooooohoooo zo gaaf! zo daar heb ik ook zin in, zeepkisten bouwen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.