22 januari 2012

Wild SwansDe creativiteit ligt hier een beetje op apegapen de laatste tijd, op het zeefdrukken na. Daarom heb ik de origamiblaadjes maar weer eens voor de dag gehaald en een illustratie bij het sprookje De Wilde Zwanen van Andersen gemaakt. Grimm heeft ook een versie trouwens, met zes zwanen in plaats van elf, dat was bij nader inzien ook wel een slimme keuze geweest.

Ik lees dit sprookje voor aan Lauren.  Het gaat over een meisje, Eliza, die de betovering van haar elf broers die in zwanen zijn veranderd, kan verbreken door een hemd van brandnetels voor ze te breien. Tot die tijd moet ze zwijgen en kan ze dus noch met haar broers spreken, noch zich verdedigen tegen beschuldigingen die de boze stiefmoeder tegen haar uit. 

Met een beetje goede wil kunnen de kraanvogels best voor zwanen door. Ik heb voor alle elf een gouden kroontje gemaakt van een sterretjespailletje, die ik met een pincet heb omgebogen. Als achtergrond heb ik afgekeurde zeefdrukken gebruikt. Buiten is het smerig en nat en lang niet koud genoeg, maar binnen is het winter!

Not much crafting around here lately. Screenprinting is the only creativity being explored, I guess. So it was about time to do some origami. I made a diorama from the Andersen fairy tale Wild Swans. Grimm did a version with six in stead of eleven swans, in hindsight, that might have been a smarter choice.

I made eleven cranes, acting to be swans, and gave them all a little golden crown, just as the story goes. I took a shiny starshaped sequin and bend the points with a tweezer. I used screenprints for the background. Quite a wintery scene.

7 opmerkingen:

 1. Super gaaf geworden! Maakt zo'n verhaal nog leuker om voor te lezen toch? Fijne avond nog. Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. o! wauw! wat een mooi & winters plaatje om bij weg te dromen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. o ze zijn heel mooi! en dat kroontje wat een gepriegel.... Van het sprookje had ik nog nooit gehoord, mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend gaaf, Petra. Het ziet er prachtig uit! Mijn complimenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Looks magical! Beautiful, majestic "swans"!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.