27 augustus 2013

Alone at last


Vandaag heb ik het rijk alleen. Acht weken lang hing er kroost om me heen. Kroost dat logeerde, dat zwom in de plomp, dat films keek, dat ijsjes at. Kroost op kamp en kroost dat zich stierlijk verveelde. Kroost dat ruzie maakte en  kroost dat nagels lakte. Kroost dat plannen maakte en nog meer ijsjes at, kroost dat alleen naar het strand ging, kroost dat iets wilde maken en kroost dat wilde koken. Er was kroost dat niet wilde douchen, kroost dat drie keer op een dag wilde douchen, kroost dat niet kon slapen, kroost dat niet wakker kon worden. Kroost dat alsmaar emmers bramen in de keuken zette, kroost dat jam maakte. Kroost kortom, dat een heerlijke zomer had. En nu is eindelijk al het kroost weer naar school. Het was stil bij de lunch...

Dus maakte ik maar eens iets. Het zomert dan wel vrolijk voort, maar aan de spinnen 's ochtends in de poort voel ik dat de herfst dichter bij komt. Dan mag het weer, vilt en zo. Herinnert u zich de rode wolvilten tas nog die ik maakte? Hij heeft het geschopt tot eens setje. Met portomonnee en Iphone hoesje.
 Een portemonnee dus. Kekke drukkers of magneetsluitingen had ik even niet voorradig, dus moest ik op zoek naar een vernuftige sluiting. Een leren strookje kon ik wel vinden en bovendien allitereert het mooi met de sluiting van de tas.
Nog meer vernuft. De rode slip trekt de Iphone omhoog. OK, dat idee is niet van mij, maar de uitvoering wel. Kijk, dat soort dingen doe ik dus als ik het rijk alleen heb. Het goede nieuws? Er volgen nog meer van dat soort dagen!

Finally all the kids are back to school. Elementary school started last week and today both the boys had their first day in high school. Time to take on a project for myself. Remember the wool felt bag I made last winter? It's been promoted to a set now. With a wallet and an Iphone case. I know it's still summer, but all the cob webs in the morning make clear dat autumn isn't that far away anymore. So felt it is.

10 opmerkingen:

 1. It´s funny how all mothers around the globe feel the same about holidays :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh, mooi ! Echt. Heel. Mooi. Waar bestel je die leren labels toch ? Of maak je ze zelf ? Ik had ook al viltkriebels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De labels heb ik besteld bij etsy. Ik meen dat het cocosheaven heet.

   Verwijderen
 3. Prachtig! Ik ga je sluiting-idee onthouden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! Zelf geen ervaring met vilt, maar jij doet me het water in de mond krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo mooi zeg!
  En helemaal mee met je kroost-verhaal, blij dat het bijna 2 september :-) (Alhoewel ik die dag ook weer aan het werk moet, jammer...)

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.