2 april 2013

Zuiderzeemuseum en andere vooroordelen

Nooit zal ik naar een meubelboulevard gaan op tweede Paasdag, of welke andere dag dan ook. En nooit, nooit zal ik naar de huishoudbeurs of naar het hippere zusje Woonbeurs gaan. En nooit, nooit, nooit ga ik naar een all inclusive vakantieoord in Turkijke of Egypte, of waar dan ook. En zo heb ik nog wel een paar andere vooroordelen. Over mannen in driekwart broeken, over chicklit, over kortingsbonnen, over lounchesets in de tuin, over meubels waar opgeschreven staat wat het is, of wat er in zit, over schoenen die lekker zitten, over moederdag, over gratis en over openluchtmusea.

Ik denk niet dat de dag dat ik dat ik mijn vooroordeel over mannen in driekwart broeken of over chiclit zal opbergen aanstaande is, maar vandaag was ik in het Zuiderzee museum en het vooroordeel over openluchtmusea ging op de schop. Het is alleen zaak om er niets over te vertellen. Alles wat je er over vertelt klinkt oubollig. Bootje, klederdracht, schattige huisjes, armoede, oud Hollandse spelletjes. Zeg nou zelf, dat is erg. Zelf je eigen springtouw maken bij de touwslager klinkt al iets beter en misschien helpt het dat studio Job, Scholten en Baijings en zo nog een paar designers hier en daar een duit in het zakje hebben gedaan. 

Wat zal het volgende te slechten vooroordeel zijn? Ik gok dat het 'schoenen die lekker zitten' wordt of zullen we toch een einde maken aan het vooroordeel op 'gratis'. Gratis straalt voor mij pure misère uit. Al jaren prent ik mijn kinderen in: "gratis bestaat niet en goedkoop is verdacht". Maar dit weekend schepte ik bij een zekere drogist een gratis beker drop in omdat ik twee - ik krijg het mijn bek niet uit- actie artikelen had gekocht. We hebben het hier gewoon over shampoo, mensen, niks geen frivoliteiten. Ik heb die beker maar gewoon ingeschept. Omdat het kon, omdat anderen het ook deden, omdat ik van drop houd, nee niet vanwege die dief en de eigen portomonnee (brr). Toen ik thuis de herkomst van de schreeuwerige beker drop uit de doeken deed keken de kinderen mijn ontredderd aan. Blij dat ze er geen weddenschap op hadden afgesloten....

Maar dat Zuiderzee museum is echt leuk.

4 opmerkingen:

 1. LoL en dat op de vroege ochtend. Ben echt heel benieuwd of we hier nog meer van dit soort 'einde vooroordeel' verhalen te lezen gaan krijgen.
  (Toch vind ik dat je best wel een beetje gelijk hebt.)
  En het Zuiderzeemuseum is inderdaad echt leuk, op een andere manier geschiedenis leren...
  Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke blogspost :) you made me smile
  Soms moet je vooroordelen opbergen en het gewoon op je laten afkomen
  Groetjes,
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.