7 maart 2013

Over Paulien Cornelisse en mijn nieuwe tas

 "Diep in mij huist een homosexuele man". Dat zei Paulien Cornelisse in "Wie is de Mol?", het enige televisieprogramma dat op de onverdeelde aandacht van de hele familie van Dijk kan rekenen. En dat kunnen niet veel programma's zeggen. Programma's kúnnen trouwens niets zeggen en de meeste programma's zijn ook nog eens behoorlijk nietszeggend. Ja leuk, woordgrapjes.

De aanleiding van deze hilarische opmerking was het passen van kleding door haar medekandidaten. Paulien verklaarde een heimelijke behoefte te hebben om haar vrienden van kledingadvies te dienen. Nu verkeer ik momenteel in staat van aanbidding voor Paulien Cornelisse.In die zin dat ik zou willen dat ik een vriendin van haar was. Ik zou met haar de kroeg in willen, of naar een voorstelling en die dan voor, tijdens en achteraf uitgebreid willen becommentariëren, of naar de film of wat dan ook. Ik wil alleen geen kledingadvies van Paulien.
Tot het moment van openhartigheid had ik Paulien eerder op mijn netvlies als iemand die praktisch verkoos boven modieus dan als modegoeroe. God verhoedde dat Paulien mij eenzelfde kort kapsel en mallotig katoenen hoedje aanbeveelt als zij zelve draagt. Niet dat ik hier de indruk wil wekken dat ik nu zo'n mode-icoon ben. Not at all. Maar voor praktisch word ik niet graag versleten, kledingsgewijs.

Dat heeft natuurlijk allemaal  niets te maken met de tas die ik maakte. Maar iets maken is iets heel anders dan erover schrijven. Iets maken is fijn om te doen, leuk om te laten zien, nog leuker om fijne reacties over te incasseren, maar saai om over te vertellen. Bewijs?

Ik maakte een tas van 3mm dik vilt. Ik festonneerde de afgeronde hoeken aan de onderkant. Ik gebruikte leren hengsels die ik net als hier verwerkte. Ik maakte een sluiting aan de achterkant door middel van een eveneens lederen strook die ik door mijn nieuwe labeltje stak. Zie je wel, boring.

Bruggetje naar Paulien? Deze tas past zowel de praktisch ingestelde schrijfster/cabaretier/tv-kandidaat met een heimelijke homosexuele imborst als de mooie-dingen-maker met meer heimelijkheden dan ik durf op te biechten. We stoppen er beide onze moleskine in, het omhooggevallen notitieboekje waar niemand weerstand aan kan bieden. Persoonlijk viel ik voor de opmerking dat Hemingway hem ook gebruikte. Dat is toch een zet in de goede richting,  niet?

I made new bag of thick felt. It's so easy to work with. I blanket stitched the rounded corners on the bottom and attached not only leather straps but also a leather strap to close the bag and my new leather labels. Leather and felt, a good combination. Is that all I wrote about? No, I wrote about a Dutch comedienne, secretely being a homosexual man giving fashion advice to her friends. You don't get it? That's why I didn't translate it!

18 opmerkingen:

 1. Schitterend in zijn eenvoud, slim bedacht, tijdloos en in tegelijk. Paulien zat bij ons in 'De slimste mens', wat wij dan als ontspanning met gans het gezin volgden. Op de een of andere manier matcht de tas met het beeld dat wij van haar kregen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'De slimste mens', o, maar daar heeft ze vast in geschitterd. Dat zie ik dan wel weer voor me. Wat leuk dat jullie haar in België ook kennen.

   Verwijderen
  2. Ik ben fan van Paulien en haar boeken.

   Verwijderen
 2. Eerlijk, ik ken Paulien niet en miste ook 'De slimste mens' blijkbaar ... maar je tas vind ik echt helemaal geweldig ! love it !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. Jaha. Bij de thee ging het over niets dan Kees en Paulien. Alsof we de beste mensen al jaren tot onze intimi kunnen rekenen.

   Verwijderen
 4. Je schittert in je schrijfstijl, in je tassenmaakkunsten (is dat een woord?) en in je niet-praktisch-willen-zijn op gebied van kledingstijl (ik ook niet!!!!). Al lijkt het me wel een praktische tas :-) Ik vind ze supermooi, niet mijn stijl, maar wel supermooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie tas!!!
  Ja, Paulien lijkt me ook een hilarisch mens! (afgaande op haar boeken en optreden op tv.)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meid meid, ik geniet van jou als geheel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die tas is, zeg maar, jouw ding ! Wow...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, het 'omhooggevallen notitieboekje', ik dacht dat ik de enige was die er zo over dacht! En die tas: prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ademloos bij het aanschouwen van zoveel homosexueel moois... Wat een pracht van een tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, echt supermooi, die zou ik ook wel wel willen hebben/maken! Knappe details die er zeker aan bijdragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. This is a very very beautiful bag C-:

  BeantwoordenVerwijderen
 12. WOW- love the colour, the look and the lable :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt het vuur weer aangewakkerd! Ik ga boeken van haar kopen. Soms heb je een duwtje in de rug nodig. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.