18 mei 2012

A stork for Smilte

Een voormalig collega van mijn man is onlangs moeder geworden van een prachtig meisje, Smilte. Een naam die in het Nederlands niet echt lekker bekt, maar in het Litouws vast prachtig klinkt. Ik borduurde een lakentje voor de Litouws-Duitse spruit.

De ooiveaar is blijkbaar de nationale vogel van Litouwen. Dat is natuurlijk een interessant feitje, maar het is maar zeer de vraag of zij dat weten. Weet U wat de nationale vogel van Nederland is?
Nu gaat de ooievaar ook al geruime tijd mee als babycliché, ook in ons gezin. Het ontwerpje voor dit lakentje tekende ik acht jaar geleden voor het geboortekaartje van Lauren. En het quiltje dat ik voor de foto gebruikte was het boxkleed van Lauren.


 A former collegue of my husband gave birth to a beautiful baby girl, Smilte. A Lithuanian name, there's supposed to be a littled dot on the e. Her mother is always so very attentive, the least I could do was making a little gift for her baby girl. I made an embroidered sheet for her crib.The stork is apparently the national bird of Lithuania and is also a design with some history to us. I made a drawing of a stork for the birth announcement of Lauren

3 opmerkingen:

 1. Prachtig Petra!
  Je lakentje, je boxkleed en je ontwerp voor je kaartje!
  De ooievaar wordt hier ook gebruikt in tuinen met een pop eraan om aan te kondigen dat er een baby geboren is. Een dorpje verder zit er elk jaar een koppel, leuk als je gaat wandelen.
  En wat is de nationale vogel voor Nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je tekening/borduurtje van de ooievaar prachtig! Ik heb geen idee wat onze nationale vogel is, ben benieuwd.
  Fijn weekend, groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, Petra, wat ben jij creatief zeg. Je zal toch van (de vrouw van) een collega zo'n geweldig cadeau krijgen. Echt bijzonder.
  Fijn weekend, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for stopping by. You make my day by leaving a comment.